Arctic Culinary Tourism

Arctic Culinary Tourism ble gjennomført på Radisson Blu Hotel i Tromsø i samarbeid med Arctic Frontiers, Troms Fylkeskommune, Innovasjon Norge, NIBIO, Fylkesmannen, Norges Sjømatråd og Råfisklaget.

Det ble en dag med nyttige innlegg, gode diskusjoner, korte møter mellom matprodusenter og reiselivsaktører, samt smaksprøver av nordnorske godbiter. Totalt var det 95 deltagere.

Arena Lønnsomme Vinteropplevelser vil rette en stor takk til alle samarbeidspartnere, foredragsholdere og deltagere!

 

Her finner du alle presentasjonene:

Tasting Finnish Lapland  - Milla Hirvaskari, Lapland University of Applied Science, Finland

Seasonal Seafood Success - Maria Kjellsson, Gullmarsstrand Hotel, Bohuslän Sweden  

Culinary Storytelling - Edda Lyberth, EG Consult Qaqortoq, Greenland  

Promoting Place and Plate - Bryndís Eiríksdóttir, Promote Iceland

Branding Best Foods - Nina Sundquist, Matmerk, Norway

The Festival Food Project - Hilde Wiik, Førdefestivalen og Hanne Frosta

Culinary destination development - Kristin Bendixvold, Rørosmat og Stein Ove Johannesen, Culinary Network Svalbard  

Cod Creations – Fish and Fisheries Attractions - Stian Frivåg, Vesterålen Fisheries Park

Alle foto: Arctic Frontiers

STB Kina Workshop

10 av Arena Lønnsomme Vinteropplevelsers klyngebedrifter deltok på workshoper i Shanghai, Guangzhou og Beijing 27. november - 1. desember. Der fikk de møte lokale turoperatører og reisebyråer, og presentert sine reiselivsopplevelser samt øke sin forståelse for det kinesiske markedet.

Turen gikk først til Shanghai, deretter til Guangzhou og til Beijing. Totalt var det invitert nærmere 700 operatører på de tre stedene til sammen.

Sammenlignet med årene tidligere har dette vært en av de bedre turene. Flere av dagene bestod av heldags workshop, og møter med ulike turoperatører og agenter. De forhåndsbookede møtene fungerte best, da det var kjente og seriøse turoperatører våre deltagere møtte da. Disse var beslutningstakere og det var heller ingen språkproblemer. 

Det var stor interesse for nordlyset. Våre deltagere presenterte egen bedrift og vårt nettverk på en utmerket måte! Nå er aktørene i gang med den viktigste jobben – oppfølgingen. Flere hadde rundt 70 møter på 3 dager og alle disse skal følges opp. 

Turen ga stort utbytte. Deltagerne fikk kontakter og økt forståelse av det kinesiske markedet. Vi vet mer om hva kineserne ønsker. Men vi vet og at det tar tid å bygge opp relasjoner. 

Følgende bedrifter deltok: Vesterålen Sjøhus, Narvikfjellet, Scandic Narvik, Visit Narvik, Tromsø Villmarkssenter, Hamn i Senja, Visit Lyngenfjord, Lyngen Experience, Aktiv Events, Målselv Fjellandsby, XLyngen, og Winter Experiences Northern Norway

 

Experience Tromsø Region

1. desember starter en ny sesong opp og deltagende partnere fra Arena Lønnsomme Vinteropplevelser står klare til å ta i mot nye vintergjester. Bussring kjører daglig, som i fjor, rutene Tromsø - Narvik - Tromsø og Tromsø - Lyngen - Tromsø.

Underveis tilbys en rekke opplevelser, både som dagsturer og pakker med overnatting inkludert. Spennende reiselivsaktører kan besøkes i Lyngen, Midt- og Sør-Troms, Senja, og i Narvik. Ombord på de komfortable bussene tilbys online guiding og enkel servering.

Booking online hos de enkelte partnerne, hos destinasjonsselskapene og hos Bussring, samt i turistinformasjonene i Tromsø og Narvik.

Mer info om ruta fra Tromsø

Mer info om ruta fra Narvik