STB Kina Workshop

10 av Arena Lønnsomme Vinteropplevelsers klyngebedrifter deltok på workshoper i Shanghai, Guangzhou og Beijing 27. november - 1. desember. Der fikk de møte lokale turoperatører og reisebyråer, og presentert sine reiselivsopplevelser samt øke sin forståelse for det kinesiske markedet.

Turen gikk først til Shanghai, deretter til Guangzhou og til Beijing. Totalt var det invitert nærmere 700 operatører på de tre stedene til sammen.

Sammenlignet med årene tidligere har dette vært en av de bedre turene. Flere av dagene bestod av heldags workshop, og møter med ulike turoperatører og agenter. De forhåndsbookede møtene fungerte best, da det var kjente og seriøse turoperatører våre deltagere møtte da. Disse var beslutningstakere og det var heller ingen språkproblemer. 

Det var stor interesse for nordlyset. Våre deltagere presenterte egen bedrift og vårt nettverk på en utmerket måte! Nå er aktørene i gang med den viktigste jobben – oppfølgingen. Flere hadde rundt 70 møter på 3 dager og alle disse skal følges opp. 

Turen ga stort utbytte. Deltagerne fikk kontakter og økt forståelse av det kinesiske markedet. Vi vet mer om hva kineserne ønsker. Men vi vet og at det tar tid å bygge opp relasjoner. 

Følgende bedrifter deltok: Vesterålen Sjøhus, Narvikfjellet, Scandic Narvik, Visit Narvik, Tromsø Villmarkssenter, Hamn i Senja, Visit Lyngenfjord, Lyngen Experience, Aktiv Events, Målselv Fjellandsby, XLyngen, og Winter Experiences Northern Norway

 

Experience Tromsø Region

1. desember starter en ny sesong opp og deltagende partnere fra Arena Lønnsomme Vinteropplevelser står klare til å ta i mot nye vintergjester. Bussring kjører daglig, som i fjor, rutene Tromsø - Narvik - Tromsø og Tromsø - Lyngen - Tromsø.

Underveis tilbys en rekke opplevelser, både som dagsturer og pakker med overnatting inkludert. Spennende reiselivsaktører kan besøkes i Lyngen, Midt- og Sør-Troms, Senja, og i Narvik. Ombord på de komfortable bussene tilbys online guiding og enkel servering.

Booking online hos de enkelte partnerne, hos destinasjonsselskapene og hos Bussring, samt i turistinformasjonene i Tromsø og Narvik.

Mer info om ruta fra Tromsø

Mer info om ruta fra Narvik

Presentasjoner fra Klyngesamlinga 25. - 26. september Tromsø

Hele 105 representanter fra reiselivsbedrifter, Fou-mijøene, virkemiddelapparatet i Nord-Norge og studenter var påmeldt til Klyngesamlinga på Ishavshotellet i Tromsø. Takk for gode innlegg, diskusjoner og sosialt samvær på Aurora Spirit!  Nedenfor kan du laste ned presentasjonene

Dag 1:

Hva betyr økende digitalisering for reiselivet og din bedrift, Tony Liafjell, Benzin

Air & Style til Narvik - som brekkjern inn i Asia, Per Andre Ødegaard og Harald Kuraas

Få søker reiselivsfag i den videregående utdanningen – hva gjør vi med det? Hilde Veum, NHO Reiseliv

NAV som rekrutteringsagent for nye reiselivsmedarbeidere, Eirik Haugen

Lufthansa utvider flytilbudet til Tromsø. Hvordan selger vi – hva fokuseres i salget? Morten Torp

Eksempler fra pilotprosjektet Mobility Analytics, Agnete Ryeng

Din bedrift kan optimalisere driften ift skatte- og avgiftsregelverket. Hvordan? Christin Bassøe Jørstad, KPMG

April er lavsesong vinter – hvordan øke omsetninga i denne måneden? Jan Roger Eriksen, Sorrisniva

Pod-cast i formidling av FoU-resultater, Gaute Svensson, UiT

 

Dag 2:

Sesongvariasjoner for bedriftene og ny strategi for klyngen, Børre Berglund

Informasjon om nye tjenester fra Innovasjon Norge, Randi Abrahamsen

Sirkulær økonomi i klyngene – hva er det og hva kan din bedrift gjøre? Christophe F. Pinck, NCE Eyde

Endelig - nå lanserer vi Nasjonalt Kvalitetssystem, Hans-Olav Eriksen